Sparekassen Vendsyssel

Udnyt chancen for at indbetale til aldersopsparing

Folketinget har vedtaget et lovforslag, der begrænser muligheden for at indbetale til aldersopsparing (2025-planen). Ændringen træder i kraft den 1. januar 2018.

Ændringen kommer til at betyde noget for, hvor meget du kan indbetale til aldersopsparing.

I 2017 kan du indbetale op til 29.600 kr. til aldersopsparing. Fra 1. januar 2018 kan du indbetale 5.100 kr. til aldersopsparing om året, indtil du har 5 år tilbage til folkepensionsalderen. Herefter må du indsætte et beløb på 46.000 kr. Beløbet stiger frem til 2023 til 51.000 kr. om året.

Er du begyndt at få udbetalt løbende pensioner, som du tidligere har fået skattefradrag for, kan du højst indbetale 5.100 kr. årligt til aldersopsparing.

En aldersopsparing er stadig en god løsning, fordi den ikke påvirker dit pensionstillæg den dag, hvor du går på folkepension. Du skal heller ikke betale skat eller afgift af pengene, når de bliver udbetalt.

Har du mere end 5 år til pensionen, vil vi anbefale dig at spare op på en supplerende ordning. Du kan for eksempel spare op via en livslang pension, der kan dække dine faste udgifter resten af livet - lige meget hvor længe du lever.

Læs mere om aldersopsparing

Sådan gør du

Kontakt din rådgiver og aftal, hvor meget ekstra du kan indbetale på din aldersopsparing inden nytår.