Sparekassen Vendsyssel

Rentetilpasning

Hvad betyder rentetilpasning?

Med et Tilpasningslån varierer renten over lånets løbetid og bliver tilpasset med jævne mellemrum. I de fleste tilfælde kan du selv bestemme, hvor ofte det skal ske - og det er en god idé at være godt forberedt.

Hvad er rentetilpasning?

Se filmen, der forklarer, hvad rentetilpasning går ud på, og hvilke muligheder du har.

Har du eksempelvis et F3 lån, betyder det, at renten tilpasses hvert 3. år - og med et F5 lån er det hvert 5. år og så videre. Hvis du ikke gør noget, bliver renten automatisk tilpasset. Du får besked om, hvad den nye rente bliver, når den er lagt fast for den nye periode.

Du har flere muligheder, når dit lån skal tilpasses:
lime_pilForkorte eller forlænge perioden
lime_pilOmlægge lånet til en anden lånetype
lime_pilÆndre på løbetiden
lime_pilÆndre på afdrag
lime_pilLåse renten fast allerede før rentetilpasningen

Her kan du læse mere om, hvad du kan gøre, og hvordan du bliver bedst muligt forberedt.

Forkorte eller forlænge perioden
Du kan eksempelvis vælge af skifte dit F3 lån til et F5 lån eller omvendt. En kortere periode kan være en fordel, hvis du går i salgstanker. Omvendt er omkostningerne ved dit lån ofte lavere, når du vælger længere tid mellem rentetilpasningerne.

Omlægge lånet
Hvis du overvejer at lægge dit lån om til en anden lånetype, for eksempel fra variabel til fast rente, kan det være smart at gøre det op til en rentetilpasning.

Ændre på løbetiden
Du kan også ændre løbetiden på dit lån op til en rentetilpasning, for eksempel fra 15 til 20 år eller omvendt. Den samlede løbetid kan højest være 30 år.

Ændre på afdrag
Hvis du har et lån uden afdrag, kan du vælge at ændre det til et med afdrag. Eller omvendt, få en periode uden afdrag - hvis din økonomi tillader det. Du betaler automatisk et lavere bidrag, når du betaler afdrag.

Låse renten fast
Hvis du forventer, at renten kommer til at stige frem mod rentetilpasningen, kan du vælge at låse renten fast, allerede før rentetilpasningen finder sted.

Der er mange muligheder. Vær opmærksom på, at alle ændringer skal aftales senest to måneder før rentetilpasningen. Det gælder udgangen af januar, april, juli eller oktober afhængigt af, hvornår dit lån rentetilpasses.

Tag os med på råd
Tag en snak med din rådgiver i god tid, om hvilken løsning, der er den rigtige for dig.

Mere information om rentetilpasning
Hvis du vil vide mere om rentetilpasning, kan du kontakte din rådgiver via telefon og e-mail.

Totalkredit

totalkredit-x2 137x109

Læs meget mere på www.totalkredit.dk
 
Hvis du allerede har et lån fra Totalkredit, kan du logge ind på din netbank og se det.
Netbank