Sparekassen Vendsyssel

Boligejere kan spare penge på nyt lån

Tusindvis af boligejere kan med fordel udnytte den lave rente og omlægge deres lån til det nye 3% fastforrentede lån fra Totalkredit. Sparekassen Vendsyssel opfordrer derfor nu boligejere med et fastforrentet lån på 4% eller derover samt boligejere med rentetilpasningslån, der ønsker større sikkerhed, til at overveje en lav, fast rente de næste 30 år.

Næsten 14.000 boligejere i hele landet med Totalkreditlån sidder i dag med et fastforrentet boliglån med afdrag til en rente på 4% eller derover, en restgæld på mere end 1 mio. kr. og en løbetid på over 20 år. For de boligejere kan det give en stor økonomisk fordel at omlægge det gamle lån til det nye fastforrentede obligationslån med afdrag, som Totalkredit netop har lanceret. Som supplement til realkreditinstituttets tolagslån tilbyder Totalkredit nu 30-årige fastforrentede lån med afdrag, hvor der er mulighed for at belåne op til 80% af ejendommens værdi med ét lån.

"Der har været en markant interesse for denne type fastforrentet lån med afdrag, og derfor er vi glade for, at vi sammen med Totalkredit nu lancerer et nyt 30-årigt lån med en rente på 3% - og til en meget fordelagtig kurs. Med det nye lån kan man fastlåse renten på et historisk lavt niveau. For flere tusinde boligejere med et lån med højere rente kan der være en besparelse at hente," siger Anders Pedersen, boligchef i Sparekassen Vendsyssel.

Få sikkerhed og friværdibeskyttelse
Det nye 3% fastforrentede lån med afdrag er specielt interessant for boligejere med høje fastforrentede lån, men det er også attraktivt for boligejere med rentetilpasningslån, der ønsker en fast, lav rente og dermed større sikkerhed. Derfor anbefaler Sparekassen Vendsyssel deres kunder at undersøge omlægningsmulighederne, hvad enten målet er at spare penge på den månedlige ydelse eller opnå større sikkerhed.

"Det nye fastforrentede lån tilbyder en fremragende friværdibeskyttelse, hvis renterne stiger, og boligpriserne falder. Fordi restgælden på lånet falder, hvis renten stiger. Dermed kan lånet være meget attraktivt - både for kunder med fastforrentede og variable lån i dag. Vi opfordrer derfor vores kunder til at kontakte os, hvis de er i tvivl om, hvorvidt der er penge at spare ved at omlægge deres lån. For dem, der har en højere rente i dag, vil det betyde en lille stigning i restgælden, men samtidig en lavere ydelse. Derfor er det altid vigtigt at få lavet en individuel og professionel låneberegning og få vurderet, hvor meget du kan spare ved at konvertere dit lån," siger Anders Pedersen.

Læs mere om Totalkredits nye lån på Totalkredit.dk eller kontakt Sparekassen Vendsyssel for mere information.

Det nye 3% lån kan være attraktivt for dig, hvis:

lime_pilDu er førstegangskøber
lime_pilDu har et lån med fast rente på 4 pct. eller mere
lime_pilDu har et lån med variabel rente og fremover ønsker at undgå eventuelle ubehagelige rentestigninger. Den faste rente lige nu på 3% er faktisk en anelse lavere end den gennemsnitlige F1-rente, der lyder på 3,16 pct., regnet ud fra januarterminerne siden åbningen i 1997.