Sparekassen Vendsyssel

Invester i europæiske aktier med begrænset risiko

Ny garantiobligation gør det muligt at investere indirekte i europæiske aktier med begrænset risiko. Europa Eksport 2018 er et resultat af et samarbejde mellem Sparekassen Vendsyssel og Garanti Invest, og udbydes i en begrænset periode fra den 23. september til den 18. oktober 2013.

Verdensøkonomien begynder så småt at vise tegn på fremgang, i kølvandet på en af de værste økonomiske kriser i nyere tid. Selvom krisen endnu ikke kan betegnes som overstået, er der bestemt grund til optimisme - også på aktiemarkederne.

"Vi har i den seneste tid oplevet betydelige forbedringer i den globale økonomi, og det smitter af på aktiemarkederne. De europæiske aktiemarkeder er eksempelvis steget 15-20 % det seneste år" udtaler formuespecialist Tage Thomsen.

De europæiske aktiemarkeder er dog fortsat langt fra de kursniveauer som kunne opleves før krisen, og der er derfor god grund til at tro, at fremtiden fortsat kan byde på et attraktivt investeringsmiljø for potentielle investorer.

"Nu kan det vise sig at være et godt tidspunkt, hvis man går og overvejer at investere i aktier. Man skal dog være opmærksom på, at aktieinvestering kan være forbundet med høj risiko", forklarer Tage Thomsen, og nævner i den forbindelse den nye garantiobligation Europa Eksport 2018, som sparekassen lancerer i samarbejde med Garanti Invest.

Obligationens afkast følger kursudviklingen i 15 førende europæiske aktieselskaber, hvis fokus er rettet mod eksport til verdens vækstcentre. Som investor i en garantiobligation er man dog, uanset kursudviklingen, sikret en minimumkurs på 100, når obligationerne indfries efter 4½ år.

"Overordnet kan man sige, at risikoen for tab er begrænset samtidig med, at muligheden for et attraktivt afkast bevares - altså en investering med en form for sikkerhedsnet", afslutter Tage Thomsen.

Sparekassen åbner for investering mandag d. 23. september til og med fredag d. 18. oktober 2013, og er i hele perioden til rådighed med information omkring produktet. 

Læs mere om Europa Eksport 2018