Sparekassen Vendsyssel

 

 

Farvel til checks

Ved udgangen af 2016 har du ikke længere mulighed for at indløse checks hos os eller andre danske banker. Det gælder alle typer checks; både dem, du selv udsteder og brevchecks, som vi hidtil har udskrevet.

Antallet af udstedte checks er siden midt 80'erne faldet fra over 200 mio. stk. til 2,3 mio. stk. i 2014 og ca. 1 mio. stk. i første halvår af 2015. Derfor har alle danske banker valgt at ophæve checksamarbejdet.

Vi stopper med at udlevere checkhæfter og brevchecks efter fredag den 30. september 2016. Du kan dog stadig indløse checks hos os resten af 2016. Vi anbefaler, at du ikke udsteder checks efter den 1. december 2016 for at give modtageren god tid til at få indløst checkene. Har du checks i overskud, anbefaler vi, at du destruerer dem.

Effektive alternativer til check

Den digitale udvikling, modernisering af clearingen og udbredelsen af betalingskort og mobilbetaling betyder, at der er en række effektive alternativer til check.

lime_pil Swipp: Du kan betale op til 50.000 kr. om dagen med Swipp, og pengene er
    hos modtageren med det samme.

lime_pilStandardoverførsel: Du kan overføre ubegrænset via din netbank, så længe der
   er dækning på din konto, og op til 100.000 kr. pr. overførsel via din mobilbank.
   Pengene er hos modtageren dagen efter.

lime_pilStraksoverførsel: Du kan overføre op til 500.000 kr. pr. straksoverførsel via din
   netbank og op til 100.000 kr. pr. overførsel via din mobilbank. Du kan lave flere
   straksoverførsler om dagen. Pengene er hos modtageren med det samme.

Større erhvervskunder kan med fordel erstatte checken med NemKonto-betalinger, konto-til-konto-overførsler eller tilbagebetalinger via Betalingsservice. Erhvervskunder er omfattet af ovennævnte bestemmelser for straksoverførsler.

Du er velkommen til at kontakte din rådgiver og høre om alternativerne.