Sparekassen Vendsyssel

Historisk billigt fastforrentet boliglån på 2 %

Sparekassen Vendsyssel tilbyder nu 30-årige fastforrentede lån fra Totalkredit med en rente på blot 2 %. Den ekstraordinære lave rente betyder, at tusindvis af boligejere bør overveje fordelene ved at omlægge til det nye rekordlån, lyder det fra Anders Pedersen, boligchef i Sparekassen Vendsyssel.

Renten på et fastforrentet boliglån slår endnu en gang rekord. Totalkredit har åbnet for et 30-årigt fastforrentet realkreditlån på bare 2 %, og det har aldrig før været så billigt at binde renten på sit boliglån i hele løbetiden på 30 år og dermed opnå den ultimative budgetsikkerhed.

"Der er ikke mange, der havde troet på, at boligejerne nogensinde skulle få mulighed for at finansiere deres boliger med et 30-årigt lån på 2 %. Vi skal altså ikke længere tilbage end 2008, før renten lå på over 6 %, så vi er rigtig glade for at kunne tilbyde boligejerne dette superlån sammen med Sparekassen Vendsyssel", siger Troels Bülow-Olsen, direktør i Totalkredit.

Også hos Sparekassen Vendsyssel er der glæde over at få det attraktive boliglån på hylden, fordi det er interessant for rigtig mange.

"Det nye lån gør det særdeles attraktivt at låne til en ny bolig. Og hvis man er én af de mange boligejere, som allerede har et lån med en rente på 3 % eller derover, bør man overveje mulighederne ved at omlægge til 2 %-lånet", siger Anders Pedersen.

Ingen grund til længere at holde fast i F1
Til april skal 46.000 boligejere have rentetilpasset deres variabelt forrentede Totalkredit-lån. Inden 31. januar skal de beslutte, om de vil fortsætte med deres eksisterende lån eller ændre det.

"Vi har rigtig mange kunder, som står over for at skulle beslutte, om de vil ændre deres lån. Jeg vil opfordre alle til at tage en snak med deres rådgiver, så man kan finde ud af, om man har det rigtige lån. Særligt for boligejere med F1-lån er der særdeles attraktive alternativer på hylden. Vælger man det nye 2 %-lån, er man sikret en meget lav rente i hele lånets løbetid og får en rigtig god formuebeskyttelse med mulighed for at skære noget af restgælden, når renten stiger igen", siger Anders Pedersen.

Det nye 2 %-lån kan være attraktivt for dig, hvis:
lime_pilDu skal købe ny bolig.
lime_pilDu har et lån med variabel rente og fremover ønsker at undgå eventuelle ubehage-
   lige rentestigninger. Den faste rente lige nu på 2 %. Det er lavere end den gennem-
   snitlige F1-rente, der lyder på 3,16 %, regnet ud fra januarterminerne siden åbnin- 
   gen i 1997.
lime_pilDu har et fastforrentet lån med en rente på 3 % eller mere og en restgæld på over
   500.000 kr.