Sparekassen Vendsyssel

Lavere rente på F-kort

Totalkredit har netop refinansieret F-kort for første gang i lånets historie. Det betyder udsigt til en lavere rente på både eksisterende og nye lån.

Er man typen, der godt kan lide variabelt forrentede lån og kan leve med usikkerheden omkring udsving i renteniveauerne, så er F-kort lånet et oplagt valg. Udover den aktuelt laveste ydelse fra lånets begyndelse blandt Totalkredits lån, bliver der betalt godt og grundigt af på lånet, såfremt man samtidig afdrager. Det kommer både eksisterende og nye låntagere til gode.

"Det er klart, at selvom F-kort lånet virker meget billigt lige nu, kan fremtiden selvfølgelig byde på stigende renter. Det skal man være opmærksom på, men er man glad for variabelt forrentede lån, så er F-kort et godt valg", siger Anders Pedersen, boligchef i Sparekassen Vendsyssel.

Kan løbende ændres

F-kort lånet har også den mulighed, at man hvert kvartal kan ændre på lånet. Man kan ændre på lånets løbetid, og man kan justere, om lånet skal være med eller uden afdragsfrihed.

Det kan være, at man har behov for lidt mere plads i økonomien og ønsker afdragsfrihed eller omvendt ønsker at betale mere af i nogle år. Så kan man justere det.

Fakta

Lånets rente består af et rentetillæg og referencerenten Cita6. Refinansieringen har betydning for rentetillægget, som er fast i obligationens løbetid og nu fast de næste 2½ år. Til gengæld er den samlede rente kun fast i 6 måneder ad gangen, fordi den ændres i takt med referencerenten Cita6, som bliver reguleret 1. januar og 1. juli hvert år. Lige nu ser det ud til, at den samlede rente kommer under nul procent, når Cita-renten fastsættes 1. juli.

Risikoen ved variabel rente er, at når renten stiger, så stiger ydelsen også, og afdraget falder. En mærkbar rentestigning kan også betyde, at boligpriserne oplever et nedadgående pres, mens størrelsen på lånet forbliver uændret med F-kort. Hvis priserne falder, og gælden er uændret, betyder det, at friværdien bliver reduceret. Det kan man omvendt bedre sikre sig mod med et fastforrentet lån, hvor friværdien i højere grad er beskyttet.

Lånets løbetid kan være op til 30 år, og man kan vælge op til 10 års afdragsfrihed. Løbetiden på obligationerne bag lånet er kortere end løbetiden på selve lånet. Lånet skal derfor refinansieres undervejs i forløbet.

6. juni 2017