Sparekassen Vendsyssel

NemID: Advarsel mod falske e-mails

Kriminelle grupper forsøger i stigende grad at lokke eller ?fiske? kodeord eller kreditkortoplysninger fra modtagerne ved hjælp af såkaldte phishing-e-mails. De falske e-mails, der typisk foregiver at komme fra f.eks. en bank eller et teleselskab, bliver sendt til tusindvis af tilfældige e-mail-adresser med en opfordring til modtageren om f.eks. at opdatere sine kort-oplysninger eller kodeord ved at trykke på et link, der fører til en falsk hjemmeside. Hvis du følger opfordringen, får de kriminelle adgang til dine fortrolige oplysninger.
 
I forbindelse med falske men meget vellignende e-mails, der foregav at komme fra Nordea, er det lykkedes kriminelle at lokke bruger-id, adgangskode og nøgle fra nøglekortet fra nogle få private bankkunder. De kriminelle har brugt oplysningerne til at overføre penge til udlandet.

Myndighederne og den finansielle sektor overvåger løbende de kriminelles aktiviteter. Adgangen til den falske hjemmeside blev derfor spærret kort tid efter, de falske e-mails blev opdaget. Myndighederne vil nu efterforske svindlen, og kunderne er blevet kompenseret, så de ikke har lidt tab.

Vi beder aldrig om oplysninger på e-mail
Sikkerheden omkring bankernes systemer er meget høj, og NemID har gjort det endnu vanskeligere for de kriminelle. Men de kriminelle vil fortsat forsøge på at snyde eller lokke sig til oplysninger, der giver dem adgang til kreditkort eller Netbank, og hvis du udleverer f.eks. kodeord og nøglekoder, kan det misbruges.
 
Vi kontakter aldrig kunder pr. e-mail for at bede om CPR-numre, adgangskoder eller anden følsom information. Du skal derfor aldrig følge opfordringerne i den type e-mails, men derimod slette e-mailen med det samme. Hvis du kommer til at indtaste personlige oplysninger, skal du kontakte os med det samme på telefon 82 22 90 00 for at få spærret dit NemID.