Sparekassen Vendsyssel

Du har sikkert hørt om ændringer af det gule sygesikringskort - men hvad betyder det for dig?

Fra den 1. august 2014 kan du ikke længere bruge dit gule sygesikringskort som rejseforsikring, når du rejser i EU-landene samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Det betyder, at det nu i endnu højere grad er vigtigt at have en rejseforsikring. Hvis du starter din ferierejse inden den 1. august 2014, vil du stadig være dækket af det gule kort ved rejser i op til 30 dage. Men starter din rejse efter den 1. august, gælder de nye regler, og du har derfor ikke længere dækning på det gule kort.

Hvad kommer ændringen til at betyde, når du rejser på ferie?
Fremover skal du medbringe det blå EU-sygesikringskort, hvis du skal rejse inden for EU. Det blå EU-sygesikringskort dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin med mere under ophold i et EU-land og Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Du er dog stillet anderledes, end du kender det fra det gule sygesikringskort, i og med du kun er ligestillet med borgerne i det pågældende land, du rejser til.

Det betyder blandt andet, at du risikerer at skulle betale en del af den behandling, du modtager, hvis du bliver syg, da det blå EU-sygesikringskort kun dækker, hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land, du opholder dig i. Det blå EU-sygesikringskort dækker altså ikke behandling på private hospitaler eller klinikker, og i nogle lande kan egenbetalingen løbe helt op i 30-40 procent.

Hjemtransport er heller ikke altid omfattet af dækningen, og derfor er det vigtigt med en rejseforsikring, hvis uheldet skulle være ude.

Har alle en privat rejseforsikring, som dækker i hele verden?
Som hovedregel skal du selv sørge for at tilkøbe en rejseforsikring, som dækker til lige netop dit rejsemål, men hvis du har en indboforsikring hos Privatsikring, skal du ikke bekymre dig. Du får nemlig automatisk en rejseforsikring til hele verden med i købet, som sikrer dig og din familie på jeres private ferierejser i op til 60 dage:

lime_pilDe betaler både syge- og hjemtransport, hvis uheldet er ude. Og du får erstat-
   ning, hvis du er alvorligt syg i mere end halvdelen af din ferie.
lime_pilDe hjælper dig også, hvis du bliver kaldt hjem til et familiemedlem, som er
   blevet ramt af sygdom. Og omvendt får du hjælp, hvis du på grund af sygdom 
   eller ulykke har brug for at tilkalde nogen fra familien.
lime_pilDu får adgang til SOS Internationals døgnbemandet alarmcentral, som hjælper
   dig med alt lige fra at finde det rigtige behandlingssted og sikre den rette 
   behandling til forståelse af lokalt sprog.
lime_pilDerudover får du kontant erstatning, hvis din bagage bliver forsinket i mere
   end 6 timer, når du er ankommet til dit rejsemål uden for Danmark.

Kort sagt - med en indboforsikring hos Privatsikring er du lige så godt dækket på rejser, som inden den 1. august.

Vil du høre mere?
Kontakt os allerede i dag, hvis du vil høre mere om en indboforsikring hos Privatsikring, som automatisk har en Verdensrejseforsikring med i købet.