Sparekassen Vendsyssel

MobilePay

Sparekassen Vendsyssels kunder får nu det bedste fra Swipp og MobilePay

Sparekassen Vendsyssel er med i et nyt partnerskab, som åbner vejen for, at en samlet dansk banksektor kan stå bag MobilePay.

Sparekassen Vendsyssel bliver en del af MobilePay-samarbejdet. Det betyder, at Sparekassen Vendsyssels kunder vil sige farvel til Swipp og goddag til MobilePay. I første omgang forbliver alle privatkunder i Swipp, mens alle erhvervskunder får tilbudt at skifte til MobilePay.

Swipp forbliver operationel indtil den 28. februar 2017, hvorefter løsningen lukkes. Til gengæld udnyttes den omkostningseffektive konto til konto-løsning fremadrettet. Dermed forenes det bedste fra begge verdener.

Glæde over løsningen

Direktør Jan Skov glæder sig over, at der er fundet en løsning for Swipp, som tilgodeser såvel kunderne som pengeinstitutterne.

"MobilePay har skabt en stærk og brugervenlig platform for mobilbetalinger, som har vundet stor udbredelse inden for person til person-betalinger herhjemme. Nu konsoliderer vi samarbejdet i erkendelse af, at kunderne har talt, og vi har lyttet. Det nye partnerskab vil ikke alene styrke MobilePay i forhold til fremtidig innovation til gavn for brugerne. Det betyder også, at sektoren står styrket i forhold til store internationale teknologivirksomheder, der gerne vil ind på det danske marked. Med den store kreds af danske pengeinstitutter, der nu bakker op om løsningen er der grundlag for med stor styrke at udvikle og udbrede MobilePay, samtidig med at vi med konto til konto-infrastrukturen får mulighed for at gøre dette på den mest omkostningseffektive måde", forklarer Jan Skov.

Nyt navn

"MobilePay vil fremover alene blive markedsført på sit navn og ikke som hidtil MobilePay by Danske Bank. Det nye partnerskab betyder også, at vi gennem vores fælles indkøbsselskabet BOKIS sikres indflydelse på den fortsatte udvikling af MobilePay. Det er vigtigt for os", understreger Jan Skov.

Swipp vil på sigt udgå som selvstændig app - og selskabet bag lukkes formelt, når tid er - mens dele af funktionaliteten som nævnt vil leve videre.

"Det er op til de enkelte pengeinstitutter i samarbejdet at tage stilling til, om de ønsker at være en del af det nye partnerskab. Lokale Pengeinstitutter bakker fuldt op om aftalen og har en klar forventning om, at der vil være bred opbakning til løsningen blandt foreningens medlemmer. Medlemmerne af Regionale Bankers Forening, Sydbank, Spar Nord, Nykredit Bank og Arbejdernes Landsbank har tilkendegivet, at de bliver en del af partnerskabet. Jyske Bank og Nordea tilslutter sig ligeledes samarbejdet", siger Jan Skov og fortsætter:

"Der er dermed lagt op til at en samlet sektor står bag løsningen. Her i Sparekassen Vendsyssel er der er ingen tvivl om, at det er den rigtige vej at gå. Det vil være en fordel for den enkelte kunde, det enkelte pengeinstitut og for sektoren som helhed, hvis vi på denne måde kan forene kræfterne til fælles bedste."

Overblik - det sker der nu:

lime_pilSparekassen Vendsyssel stopper med øjeblikkelig virkning med at sælge Swipp-
   løsninger til erhverv.
lime_pilSwipp kan fortsat bruges af privatkunder - der vil ske en glidende overgang,
   inden løsningen lukkes den 28. februar 2017. Kunderne vil løbende blive
   orienteret.
lime_pilSparekassen Vendsyssels erhvervskunder vil få hjælp til at flytte fra Swipp til
   MobilePay.
lime_pilDen centrale konto til konto-løsning, som vi kender den fra Swipp, udnyttes
   fremadrettet.
lime_pilPrivate kommer fortsat ikke til at betale for at benytte MobilePay.
lime_pilInformationer om kunder forbliver fortroligt og tilhører fortsat det enkelte
   pengeinstitut.
lime_pilMobilePay skifter navn fra MobilePay by Danske Bank til MobilePay.

Om BOKIS

BOKIS blev etableret i 2014 af de lokale pengeinstitutter og de regionale banker og er et indkøbs- og udviklingssamarbejde på kort- og betalingsområdet. Pengeinstitutterne i BOKIS er:

lime_pilDe godt 60 lokale pengeinstitutter, som er medlemmer af Lokale Pengeinstitutter
lime_pilSydbank, Spar Nord Bank, Arbejdernes Landsbank og Nykredit Bank, der alle er
   medlemmer af Regionale Bankers Forening
lime_pilJyske Bank, der køber ydelser af BOKIS

Målt på antal privatkunder har BOKIS cirka 50 % af det danske marked.

Spørgsmål og svar om MobilePay

Du kan finde svar på de meste almindelige spørgsmål om MobilePay nedenfor.